Otroške predstave gledališke skupine Vrtca Domžale

Gledališka skupina Vrtca Domžale že od leta 2010 vsako leto za vse otroke Vrtca Domžale pripravi predstavo, ki je poučna, zabavna in otrokom popestri dogajanje v decembru. Veseli december je prav zaradi tovrstnih dogodkov še bolj vesel. Starejši otroci obiskujejo abonmajske predstave v Kulturnem domu F. Bernika ali v Kulturnem domu Radomlje, se odpravijo v različna gledališča v Ljubljani, mlajši pa (zaradi prevoza) lahko gledajo le predstave, ki jih zanje pripravimo v vrtcu, in prav to je bil povod, da smo se odločili pripraviti predstave, ki ustrezajo starosti in so prirejene za nastope v igralnicah, večnamenskih prostorih ipd. Scenarij in režija sta delo Nine Mav Hrovat, igrajo pa strokovne delavke, ki se v sodelovanje vključijo prostovoljno in sestavljajo igralski del ekipe in/ali ustvarjajo glasbeno spremljavo.

V VSEH ENOTAH Vrtca Domžale in na gostovanjih smo uprizorili predstave:

 • DOBRI SNEŽAK (december 2010)
 • BARVA PRIJATELJSTVA (december 2011)
 • PIŠČANČEK PIK (december 2012) in v okviru Bralnic pod slamnikom v Češminovem parku, maj 2013
 • MIŠKI, KI JE ZBIRALA POGUM (december 2013), ob občinskem prazniku v Češminovem parku (23. 4. 2014) in v okviru Bralnic pod Slamnikom (7. 5. 2014).
 • KRALJU, KI NI MARAL POSPRAVLJATI (december 2014), v decembru 2014 smo gostovali še na OŠ Domžale, v februarju pa na PŠ Ihan in v Kulturnem domu Radomlje za OŠ Preserje pri Radomljah.
 • MIŠKI, KI JE ISKALA PRIJATELJA (MIŠKA ŽELI PRIJATELJA) – december 2015, v januarju in februarju 2016 smo gostovali na vseh osnovnih šolah v občini Domžale in v OŠ Komenda. V sklopu mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom pa še v Knjižnici Idrija (za otroke idrijskih vrtcev) in Knjižnici Domžale. Sodelovali smo tudi v oddaji Dobro jutro na RTV Slo1 in se predstavili širši javnosti.
 • KRALJEVIČU, KI NI MARAL BRATI – december 2016, v januarju in februarju smo gostovali po vseh domžalskih osnovnih šolah za otroke prve triade ter v vrtcu v Komendi, 25. 4. 2017 pa v Goriški knjižnici za OŠPP Kozara
 • JAZBEC IN NJEGOVO PETJE – december 2017, v januarju in februarju 2018 pa smo gostovali na vseh domžalskih OŠ in PŠ ter v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom še v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin in Vrtcu Most na Soči.
 • PREDSTAVA LEŠNIKI – december 2018, V vseh enotah Vrtca Domžale smo si v decembru ogledali predstavo Nine Mav Hrovat: Lešniki. Predstava pripoveduje o tem, da je za doseganje cilja potreben načrt in sodelovanje.

  » Pokaži več

  Protagonistka veverica si želi lešnikov za ozimnico, a so pretežki in jih je preveč, da bi delo zmogla sama, zato prosi za pomoč prijatelje. Miška, jež, šoja, zajec in polh podlesek ji z veseljem pomagajo. Skupaj nosijo lešnike, prepevajo, malicajo, skupaj se tudi veselijo in čez noč prespijo. Pri tem pa vsak dan znova vse nabrane lešnike tudi pojedo. Po nekaj dneh živali druga za drugo obupajo in veverica še vedno nima ozimnice. Polh podlesek pa veverici obljubi, da ji bo pomagal še naprej. Skupaj razmišljata, kaj so počeli narobe in skleneta, da bosta bolj trdo delala, se manj sladkala z lešniki in se manj zabavala. In res, kmalu imata ozimnico. Predstava je primerna tako za mlajše kot starejše otroke, saj je v njej veliko ponavljanja, pestro dogajanje in glasba. Pesmico so otroci na koncu skupaj z živalmi tudi zapeli. Polh podlesek pa je tudi povedal, da pozimi v gozdu ne smemo biti hrupni, da ne zbudimo zimskih zaspancev, saj bi jim sicer trda predla, ker nimajo dovolj ozimnice.

  » Pokaži manj

 • IGRA ZA SLONA – predstava v letu 2019
Galerija