Podnebni tek

 

TEČEMO ZA PODNEBJE

Letos so se odločili, da tečemo za podnebje. Za dan Podnebnega teka smo organizirali štafeto med enotami našega vrtca. Najbolj oddaljeni enoti našega vrtca loči dobrih 8 km poti, ki smo jo vse skupine premagale s skupnimi močmi. Otroci so tekli od enote v Racman (Dragomelj) do enote v Gaju (Preserje). Na poti so se srečevali in si med sabo predajali štafetno palico.

Predhodno smo izdelali plakat, ki je bil namenjen predvsem staršem in je opozarjal na dosežek, ki se ga bomo prvič v zgodovini vrtca lotili. Na plakat smo narisali zemljevid in naše enote.

Oblikovali smo tudi idejno zasnovo za štafetno palico, ki je potovala od prve do zadnje enote. Vsaka enota, ki je palico prejela je nanjo prilepila svojo značko.

Na dan Podnebnega teka, 19. 10., so otroci prve enote začeli s tekom do zbirnega mesta, kjer so štafetno palico predali otrokom druge enote. Tako smo tekli skozi celo dopoldne, dokler ni bila štafetna palica polna naših značk, s katerimi smo simbolno povezali naš tek in enote med seboj.