Obisk Božička

V skladu z Letnim delovnim načrtom je otroke v vseh enotah in v vseh oddelkih Vrtca Domžale obiskal Božiček. Povedal je pravljico, o tem, zakaj je nekoč zamudil in ni prinesel daril. Z otroki se je pogovarjal o prijateljstvu, delovni vzgoji, dolžnostih, radodarnosti in drugih pozitivnih vrednotah. Skupaj z otroki je pel otroške pesmice, z mlajšimi zaplesal, se fotografiral in vse otroke tudi obdaril.

Vzel si je čas za vsakega otroka posebej in prilagodil svoj nastop otrokovi razvojni stopnji in starosti. Najmlajši otroci so ga lahko pobožali po bradi, z njimi se je igral bibarije, plesal in se pogovarjal. Pristopil je počasi, da se otroci niso prestrašili in je bilo prvo tovrstno srečanje pozitivna izkušnja. Starejši otroci so mu z veseljem zapeli pesmice, ki so se jih naučili, delili nova znanja, ki so jih pridobili v vrtcu. Glavni cilj obiska je bil razveseliti otroke, hkrati pa smo vključili tudi vzgojne vsebine predvsem s področja družbe.

Letos je bil večji poudarek na branju in odnosu do knjig, saj so otroci sodelovali pri nastanku igroknjige En, dva, tri-slon!, poleg tega imajo v vseh oddelkih knjižne kotičke in police s knjigami, s katerimi otroci lepo ravnajo in jih z veseljem prebirajo. Božiček je vse otroke obdaril in otroci so mu obljubili, da bodo še naprej veliko brali ter skrbeli za svoje knjige in knjižne kotičke.

Galerija