Kulturno dopoldne 2018

V februarju so v ospredju kulturne vsebine v vseh enotah in v vseh oddelkih Vrtca Domžale posebej, zato vzgojiteljice otrokom nudijo različne, pestre in bogate vsebine s področja književnosti. Otroci se seznanjajo z različnimi literarnimi zvrstmi ter spoznavajo razlike in podobnosti med njimi, spoznavajo pisatelje in njihova dela, pesnike, spoznavajo knjige kot vir informacij, razvijajo predbralne in predpisalne sposobnosti in spretnosti, razvijajo sposobnost domišljijskega sooblikovanja in doživljanja literarnega sveta ter sposobnosti miselnega in čustvenega sodelovanja v literarnem svetu.

V skladu z Letnim delovnim načrtom smo letos obeležili mesec kulture na prav poseben način. Kot vsako leto je otroke najstarejših skupin obiskala pravljičarka. Letos sta bili kar dve izvajalki, in sicer Maja Novak, dipl. vzg. iz Gaja in Barbara Kunilo, dipl. vzg. iz enote Palček. Otrokom sta predstavili ljudski pravljici Povodni mož in Zlata ptica (več v razporedu.)

Še posebej prazničen dogodek pa je bil letos ob praznovanju 70-letnice Vrtca Domžale obisk pisateljice in pravljičarke Nine Mav Hrovat, ki je gostovala po enotah Vrtca Domžale za otroke 2. starostnega obdobja, v spremstvu maskote Domžal- hroščka Simona. V nekaterih enotah se jima je pridružila tudi podžupanja, ga. Renata Kosec. Pisateljica Nina Mav Hrovat, avtorica pravljic, ki jih otroci dobro poznajo, je otrokom je predstavila svoja dela, pogovarjali so se o pisateljevanju, kako nastajajo pravljice in se preizkusili v čarodejstvu z uporabo domišljije, ki je prav poseben, neprecenljiv zaklad vsakega pisatelja. Domišljijo so urili s čarovniškimi triki, ki so otrokom še posebej ostali v spominu. Otroci so spoznali njeno pravljico Hrošček Simon širi zadovoljstvo, ki je nastala v sodelovanju z Občino Domžale in v povezavi s projektom Vrtca Domžale »Moj kraj«, tudi zapeli pesmico hroščka Simona in zaplesali skupaj z maskoto.

Galerija