Gledališki Abonma

Z doživljanjem, spoznavanjem in uživanjem v umetnosti, umetniških dejavnosti, kot je gledališče, otrok razvija umetniško predstavljivost, domišljijo z zamišljanjem, bogati svoj notranji in zunanji svet. Z ogledom različnih predstav (gledaliških, lutkovnih, plesnih ipd.), ki jih ponujajo abonmaji, otroci spoznavajo različne načine dramskega dogajanja, se poistovetijo z nastopajočimi, poustvarjajo, spoznavajo različna gledališka sredstva (sceno, kostume…), ki jih kasneje uporabljajo in izdelujejo tudi sami ter ustvarjajo lastne predstave, ki jih ustvarjajo v vrtcu in so vanje aktivno vključeni kot akterji, režiserji, scenografi, kostumografi ipd..

Prav estetsko doživljanje in prvi stiki z gledališčem pripomorejo k razumevanju dogajanja z vsemi čuti, usmerjeno pozornost, bogate doživljajski svet, predstave o življenju, svetu, kulturi, ki jih prinaša pestro kulturno okolje.

Vsi otroci v Vrtcu Domžale so vključeni v abonmajske predstave. Starejši otroci iz enot Gaj, Racman, Krtek, Palček, Cicidom in Ostržek so vključeni v abonma Kulturnem domu F. Bernika v Domžalah, enoti Kekec in Mlinček obiskujeta abonmajske predstave v Kulturnem domu Radomlje. Za mlajše otroke, ki ne morejo obiskati predstav izven vrtca, organiziramo predstave in abonmaje, ki so prilagojeni najmajšim in se izvajajo v posameznih enotah v večnamenskih prostorih.

Galerija