Dan Slovenskega športa 2020/2021

 

Državni zbor je danes sprejel spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih z uvedbo novega praznika, s katerim je 23. september posvetil slovenskemu športu – Dan slovenskega šport je praznik vseh državljank in državljanov Republike Slovenije.

OKS – ZŠZ si prizadeva s praznikom Dan slovenskega športa povečati zavedanje o pomenu telesne in športne dejavnosti ter s tem nagovoriti tudi vse tiste, ki se s športom ne ukvarjajo. Dan slovenskega športa naj spodbuja vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje. Naj bo Dan slovenskega športa čas za šport. Praznik vseh državljank in državljanov Republike Slovenije.

Vir: https://www.olympic.si/novica/1272

Gibanje in šport sta v vrtcu del vsakodnevnih dejavnosti. Kljub temu, so se vzgojiteljice odločile o obeležiti praznik. Pripravile so ralične športne aktivnosti. Otroci so se vozili s skiroji, izvedli mini kros na atletski stezi, brcali žogo, telovadili na različnih poligonih ter kolesarili, kar je v teh dneh še posebno atraktivno. Veseli smo, da imamo v vrtcu veliko možnosti za gibanje.

Galerija