Gledališka skupina Vrtca Domžale se je s predstavo Miška želi prijatelja v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom predstavila v oddaji Dobro jutro na RTV SLO1

Ekipa je v kamere ujela utrip predstave Miška želi prijatelja, ki je nastala po istoimenski večjezični slikanici avtorice Nina Mav Hrovat. Ta je tudi režiserka predstave, ki jo odlično izvaja Gledališka skupina vzgojiteljic Vrtca Domžale. Predstava in slikanica, kot je v pogovoru z voditeljico povedala Mav Hrovatova, v duhu festivala govori o pomenu prijateljstva in povezovanja – kljub naši različnosti.

Vzgojiteljice so v vrtčevski enoti Krtek v Ihanu (v eni od enot Vrtca Domžale) odpele in odigrale tudi eno od pesmi iz predstave, za katero je glasbo in besedilo ustvarila mag. Bernarda Rakar.
Sodelavki založbe Miš, Anja Urh, vodja festivalskih dogodkov, in Vesna Sivec Poljanšek, programska direktorica festivala Bralnice pod slamnikom, pa sta spregovorili o samem festivalu, njegovem dogajanju ter festivalskem gostovanju slovenskih in tujih ustvarjalcev mladinske literature.
Jutranje dogajanje je slikovito prikazalo delček vsega, kar se odvija v času Bralnic pod slamnikom, in obenem napovedalo današnje slavnostno odprtje festivala.

Tule pa si lahko ogledate tudi celotni prispevek o Bralnicah pod slamnikom (na 19. minuti predvajanja oddaje Dobro jutro, RTV SLO, 11. 5. 2016):

http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174404758

Informacije
  • 13/05/2016
  • Gledališka skupina Vrtca Domžale

    Vrtčevska enota Krtek v Ihanu,